torstai 16. tammikuuta 2014

Esipuhe

Tämän on uuden blogini ensimmäinen kirjoitus. Alkuun muutama sana siitä mikä tämä blogi on ja miksi sen perustin. Viime päivinä olen etsiskellyt käyttäjäkokemuksia eräästä tietynlaisesta teknisestä vimpaimesta, jonka tarpeessa olen. (Mistä vimpaimesta on kyse, se selviää tulevissa päivityksissä. Pysy kuulolla!). Englanniksi löysin käyttäjäkokemuksia jonkin verran, mutta niistäkin osa oli vanhentuneita, nimittäin kokemuksia tuotteen edellisestä versiosta. Suomeksi löytyi kokemusperäistä tietoa tosi niukasti. Niinpä päätin, että tilaan laitteen rohkeasti ja jaan kokemukseni siitä netissä muidenkin iloksi.

Blogissa tullaan käsittelemään tekniikkaa laidasta laitaan. Blogi sopii tarkoitukseen paljon paremmin kuin esim. Facebook. Facebookissa kiinnostava postaus voi herättää tasokastakin keskustelua, mutta hyväkin päivitys hukkuu kuitenkin valitettavan nopeasti syötevirran syövereihin. Jos postausta ei kommentoida muutamaan viikkoon, niin jopa keskusteluun osallistuneen on sitä sen jälkeen tosi vaikea löytää. Ellei ole itse osallistunut keskusteluun, postauksen löytäminen on lähes mahdotonta. Blogissa kaikki kirjoitukset kommentteineen ovat tallessa ja kauniissa kronologisessa järjestyksessä.

Blogin osoitteessa on sana HAKKERI. Mitääh, onko Juha hairahtanut kaidalta tieltä? Pelko pois. Käytän hakkeri-sanaa sen alkuperäisessä merkityksessä. Wikipedia valistaa: "Hakkeri (engl. hacker) tarkoittaa innokasta tietokonealan harrastajaa. Termiä käytetään usein virheellisesti kuvaamaan myös tietojärjestelmiin murtautujaa eli krakkeria". Olennainen termi on myös hakkerietiikka. Viimeistään ymmärrettyään mitä hakkerietiikka on, tajuaa että kysymys on kaikkea muuta kuin rikollisesta toiminnasta, anarkismista tms.

1 kommentti:

Hei! Blogin asetukset mahdollistavat tällä hetkellä anonyymin kommentoinnin. Toivon silti asiallisuutta. Jos haluat mieluummin antaa suoraa palautetta, mailaa osoitteeseen gemini[at]live.fi. Olisi myös kiva jos anonyyminäkin allekirjoittaisit viestisi tavalla tai toisella, esim. etunimellä tai nimimerkillä.
Kiitos!