torstai 23. tammikuuta 2014

Teille on lähetys Tullissa...

Nonnih, ja jännitys senkun tiivistyy! Eilen tuli UPSilta, siis siltä suurelta kansainväliseltä huolintaliikkeeltä, puhelinsoitto että sulle on tulossa paketti Ameriikasta, tullaatko sen itse vai annatko meidän hoitaa tullauksen pientä maksua vastaan. No eihän tuo vajaat 15 euroa paha hinta ole tullauspalvelusta, mutta kuitenkin kymmenisen prosenttia tuotteen hinnasta ja kun kyse on vain parin lomakkeen täyttämisestä Tullin sivuilla niin valitsin vaihtoehdon B eli tullaan itse.

Tänään tuli sitten UPSilta sähköposti, jossa oli lähetyksen tiedot; rahtikirjan numero, viite, varaston tunniste ynnä muuta kryptografiaa. Ja lyhyt ohje siitä miten tullaus tehdään. Prosessi saattaa kuulostaa byrokraattiselta, mutta ei tuo loppujen lopuksi mikään monimutkainen juttu ollut. Siis:
- kirjauduin tullin asiointipalveluun mobiilivarmenteen avulla
- täytin lähetyksen tiedot saamani sähköpostin ja myyjän verkkokaupasta aikaisemmin saamani kuitin perusteella
- sain saman tien Tullauspäätöksen, jonka mukaan lähetyksestä lankesi maksettavaksi ALV
- maksoin ALV:n heti verkkopankissa
- sain Luovutuspäätöksen, jonka lähetin sähköpostilla UPSille, joka postittaa Helsingin lentorahtiterminaaliin tulleen lähetyksen mulle.


Nyt sitten vain odottelemaan että laite (käytännössä lähetyksen saapumisilmoitus) tipahtaa postiluukusta... Sitä odotellessa voitaisiin hieman raottaa salaisuuden verhoa:


Tuostapa näkee että myyjä on SLEEPTRACKER. Kuten nimi aivan suoraan vihjaa, vehje liittyy unen seurantaan. Aion hakkeroida unirytmini. Nyt loppuu se 9 tunnin yöunien jälkeen väsyneenä herääminen. Jaa miten? Hyvää tietoa aiheesta löytyy vaikkapa täältä: Biohakkerin käsikirja luku 1: Uni. Suosittelen lämpimästi tutustumaan! E-kirjan linkkiä saa vapaasti jakaa eteenpäin!

9 kommenttia:

  1. Eli onko se vähän niinkun tämä: https://itunes.apple.com/us/app/sleep-cycle-alarm-clock/id320606217?mt=8

    Ostin tuon softan aikanaan, se osaa herättää optimaalisella hetkellä ja näyttää käyrän unen syvyydestä ajan funktiona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatus taustalla on aivan sama, eli herätys REM-unen hetkellä, jolloin fyysinen vireystila on korkeimmillaan.

      Millaiseen anturointiin tuo perustuu? Eli mitä se mittaa, mistä ja miten?

      Poista
  2. Itellä olis samanlainen odottamassa tullissa.Minkä keksit tavaranimikkeeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsin luokan "Muut rannekellot" tai jotain sinne päin. Kyllähän ne näkee lähettäjän papereista tarkan tuotekuvauksen joten kerjää vain itselleen hankaluuksia jos siihen keksii jotain ihan muuta.

      Poista
  3. Äh, luinpas huolimattomasti yöllä. Mullehan onkin tulossa tuo Beddit-firman tuote ilman mitään rannekelloa.

    Vaikea löytää nimikettä, oiskohan se mekanoterapeuttinen laite...

    VastaaPoista
  4. Ahaa! Hei, kerro ihmeessä kokemuksesi laitteesta täällä (tai linkitä tänne) jahka pääset sen kanssa sinuiksi! Kuulisin kokemuksia "kilpailevasta teknologiasta" erittäin mielelläni. Mulle on pikku hiljaa muodostunut käsitys tästä SleepTrackeristä. Rapsaa tulossa lähipäivinä.

    VastaaPoista
  5. No juu, alvi on maksettu ja Itella toimittaa paketin mulle kunhan ehtii. Kirjoitan rapsodiaa kunhan edellinen ehto täyttyy ja kunhan ehdin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. no, millaiseksi vehkeeksi Beddit on osoittautunut?

      Poista

Hei! Blogin asetukset mahdollistavat tällä hetkellä anonyymin kommentoinnin. Toivon silti asiallisuutta. Jos haluat mieluummin antaa suoraa palautetta, mailaa osoitteeseen gemini[at]live.fi. Olisi myös kiva jos anonyyminäkin allekirjoittaisit viestisi tavalla tai toisella, esim. etunimellä tai nimimerkillä.
Kiitos!