keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Hakkeri täydestä sydämestä

Norjalainen Marie Moe on rytmihäiriöistä kärsinyt tutkija jolle asennettiin sydämentahdistin. Hän hakkeroi oman sydämentahdistimensa todistaakseen siinä olleet tietoturva-aukot. Siinä meillä on hakkeri, sanoisinko että täydestä sydämestä - nostan hattua! Asiasta kertoi The Register.

Registerin sivuilla lisää mielenkiintoista tietoa lääketieteellisten laitteiden tietoturvapuutteista. Hysteriaan ei ole syytä, mutta aika hurjan määrän bugeja ja haavoittuvuuksia olivat hakkerit löytäneet laitteista ja järjestelmistä, joiden varaan usein lasketaan ihmisen henki, ei sen enempää eikä vähempää. Läpinäkyvyyttä tarvittaisiin kosolti lisää ja hakkerit tekevät tärkeää työtä epäkohtien esille tuomisessa. Tämä on hakkerietiikan toteuttamista kauneimmillaan.

Jutun tiivistelmä suomeksi löytyy Tekniikka&Talouden artikkelista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Blogin asetukset mahdollistavat tällä hetkellä anonyymin kommentoinnin. Toivon silti asiallisuutta. Jos haluat mieluummin antaa suoraa palautetta, mailaa osoitteeseen gemini[at]live.fi. Olisi myös kiva jos anonyyminäkin allekirjoittaisit viestisi tavalla tai toisella, esim. etunimellä tai nimimerkillä.
Kiitos!