tiistai 4. helmikuuta 2014

Hourupäisten hommaa?

Kun itse puhun biohakkeroinnista, tarkoitan lähinnä ihmisen omien biosignaalien - esimerkiksi pulssin - mittaamista ja sen tiedon hyödyntämistä. Pulssin lisäksi monia muitakin biosignaaleja pystytään jo mittaamaan suhteellisen edullisilla kuluttajakäyttöön tarkoitetuilla laitteilla ja tekniikan kehittyessä käyttökelpoisten signaalien arsenaali senkun kasvaa. Tämä on laitevetoinen lähestymistapa biohakkerointiin, mutta paino voidaan myös asettaa bio-sanalle, jolloin liikutaan semmoisilla alueilla kuin ravinto, mielenhallinta ja fyysinen harjoittelu. Näistä oli juttua myös Biohakkerin käsikirjassa, jonka ensimmäiseen lukuun linkitin aikaisemmin. Ihmiskehon eri asioiden mittaaminen omin avuin ja tämän tiedon hyödyntäminen on tulevaisuuden ala, se on selvää. Ja omasta terveydestään huolehtiminen on tietenkin aina muodissa, se on yhtä selvää.

Mutta sitten on semmoisia kavereita, joille mikään ei riitä. Törmäsin netissä vähän toisenlaiseen "biohakkerointiin". Puljun nimi on Grindhouse Wetware. Tsekatkaa tuo linkki ja kommentoikaa... Täysiä hourupäitä, sanon minä. Touhu noudattaa transhumanismin oppeja. Sen mukaan esimerkiksi "vanhenemisen tulisi olla vapaaehtoista ja ihmiskehon tiedostamattomien prosessien tulisi olla yksilön tietoisessa hallinnassa". Joopa joo! Kyllähän ihon alle asennettavat tekniset hilavitkuttimet mahdollistavat kaikkea mielenkiintoista, mutta hyvin äkkiä ollaan nokikkain elämää suurempien eettisten kysymysten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Blogin asetukset mahdollistavat tällä hetkellä anonyymin kommentoinnin. Toivon silti asiallisuutta. Jos haluat mieluummin antaa suoraa palautetta, mailaa osoitteeseen gemini[at]live.fi. Olisi myös kiva jos anonyyminäkin allekirjoittaisit viestisi tavalla tai toisella, esim. etunimellä tai nimimerkillä.
Kiitos!